Behandling av personuppgifter hos Helahuma massage, kiropraktik och akupunktur

EU:s nya dataskyddsförordning GDPR ger ett starkare integritetsskydd för dig som privatperson. I enlighet med GDPR behöver vi som företagare inhämta ett uttryckligt samtycke från dig för att få behandla uppgifter om din hälsa.

När du bokar tid hos någon av oss på Helahuma och kryssar i rutan ”Jag samtycker till att Helahuma behandlar mina personuppgifter” ger du oss ditt uttryckliga samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter inklusive uppgifter om din hälsa som vi behöver för att uppfylla vårt avtal med dig och kunna ge dig en trygg och säker terapeutisk behandling. Dina personuppgifter behandlas med sekretess och hög datasäkerhet genom detta bokningssystem och journalsystem som vi använder i enlighet med EU:s Dataskyddsförordning respektive Sveriges Patientdatalag.

När du gör din bokning skapas en användarprofil för dig med dina personuppgifter, inloggningsuppgifter och uppgifter om tidigare och kommande bokningar. Du kan själv logga in på din användarprofil för att boka/omboka/avboka tider och redigera dina personuppgifter. Om du inte önskar få nyhetsbrev från oss kan du avsluta din prenumeration antingen genom din användarprofil eller genom att klicka på en länk längst ner i ett nyhetsbrev från oss.

Första gången vi träffas gör vi en anamnes och ställer frågor om din hälsa för att kunna ge en adekvat terapeutisk behandling. Efter genomförd behandling gör vi journalanteckningar som tillsammans med anamnesen sparas som en journal på ett säkert sätt enligt andra stycket ovan. Samtliga våra terapeuter har tystnadsplikt och för att underlätta att du kan få behandling av flera av terapeuterna har de som behandlar dig gemensam tillgång till din journal hos oss.

I enlighet med Patientdatalagen sparar vi alla journaler i 10 år efter senaste behandling. Den terapeut som har tagit emot personuppgifterna och utfört behandlingen är tillsammans med verksamhetsansvarig Marie Tånnander gemensamt personuppgiftsansvarig. Marie kan nås på mobil 070-220 81 02 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Kontaktuppgifter till övriga personuppgiftsansvariga terapeuter finner du på denna webbplats i menyn under Kontakta oss.

Förutom att logga in på din användarprofil enligt tredje stycket ovan kan du när som helst begära att få se ett utdrag av din journal hos oss. Önskar du rättelse av någon uppgift om dig ordnar vi det. Har du inte fått behandling av Marie Tånnander som är legitimerad kiropraktor utan endast av någon av de icke-legitimerade terapeuterna (massageterapeuter m.fl.) hos Helahuma har du även rätt att begära att vi raderar alla våra uppgifter om dig. På grund av Maries legitimation är hon enligt Patientdatalagen skyldig att spara journaler i minst 10 år, så har du fått behandling av henne och ändå önskar få dina personuppgifter raderade måste du vända dig till Inspektionen för vård och omsorg som är beslutande instans i sådana ärenden. Klagomål gällande hanteringen av personuppgifter i övrigt kan lämnas till Datainspektionen.

Tidbokning

Helahuma CRC och Holmgatan

Här bokar du massagetid hos oss på CRC eller Holmgatan:

Boka tid

Helahuma massage logotype