Boktips för dig som vill veta hur du hittar och behandlar triggerpunkter i alla dina muskler

Ifall du är intresserad av att lära dig mer om triggerpunkter, och om hur du själv kan hitta alla punkterna och effektivt behandla dem, så vill jag rekommendera boken ”Trigger Point Therapy Workbook” som är skriven av Clair och Amber Davies. Jag använder själv den här boken som uppslagsverk när jag behöver hjälp med att lista ut vilka punkter som ställer till problem för mina patienter.

Jag heter Magnus Hjerpe och är medicinsk massageterapeut och hypnosterapeut. Jag jobbar inte längre med massage men har använt den här boken om triggerpunkter som uppslagsverk när jag har behövt hjälp med att lista ut vilka punkter som har ställt till problem för mina patienter.

Boken visar i text och med tydliga bilder hur du själv masserar olika punkter. Du får veta var de olika punkterna sitter, vilka symptom de brukar ge, hur de brukar uppstå, hur du behandlar dem och hur du förebygger att de uppstår på nytt.

Bokens innehåll baseras på mycket erfarenhet och den innehåller också gott om vetenskapliga referenser. Jag tror det här är en av de bästa böckerna som finns om hur man själv masserar sina triggerpunkter.

Här kan du köpa boken på Bokus.se.

Här kan du köpa boken på Adlibris.se.

Vill du hellre ha en svensk översättning av boken? Den svenska översättningen heter Massera själv bort dina smärtor!

Här köper du den svenska översättningen på Bokus.se.

Här köper du den svenska översättningen på Adlibris.se.

PS. Jag, Magnus Hjerpe, får 5 % av priset i ersättning om du köper boken via någon av dessa affiliate-länkar. Så om du gör det vill jag tacka dig för att du sponsrar Helahuma massage!

Film 1: Vad är en triggerpunkt?

Film 2: Hur du själv kan behandla dina triggerpunkter

Film 3: Hur du kan massera bort huvudvärken

Film 4: Boktips för dig som vill veta hur du hittar och behandlar triggerpunkter i alla dina muskler

Tidbokning

Helahuma CRC och Holmgatan

Här bokar du massagetid hos oss på CRC eller Holmgatan:

Boka tid

Helahuma massage logotype