Mottagning

Clinical Research Centre (CRC),
i källarplan

Jan Waldenströms gata 35, SUS Malmö (klicka för karta)

Måndag & torsdag
Wendy Chen

Måndag, tisdag, torsdag, fredag
Stephen Roigard

Måndag, onsdag, fredag
Magnus Hjerpe

Onsdag, torsdag, fredag
Sara Johansson

Måndag-fredag, varierar
Mike Martinsson

Måndag-fredag, varierar
Marie Tånnander

Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör logotype

Certifierade massörer

Branschrådet Medicinsk Massageterapi logotype

Medlemmar i Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi

Kroppsterapeuternas Yrkesförbund logotype

respektive Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

samt innehar patientförsäkring

Lorenas erfarenheter av naturopati hos Stephen

I juli 2013 fick jag avancerad viral gastroenterit.

Jag hade varit hos läkare vid flera tillfällen och efter många provtagningar konstaterade han att det sannolikt var virusrelaterat. Detta betydde att det inte fanns någon behandling som de kunde sätta in. Därefter försökte jag få en tid hos en specialist, men eftersom de inte kunde ställa någon säker diagnos så fick jag aldrig en remiss.

Symptom

Mycket låg tolerans av mat och konstant smärta i och omkring magen. Detta resulterade i mycket långsam matsmältning, trötthet samt viktökning.

Tidsram

Jag träffade Stephen Roigard i april 2015, då jag påbörjade konsultationer i naturopati. Efter tre månader hade smärtan försvunnet och efter sex månader hade jag återhämtat mig från min överkänslighet för mat.

Specifika åtgärder

Stephen gjorde en detaljerad analys av min livssituation och fysiska status. De första jag gjorde var att implementera fasta en dag i veckan, samt några näringstillskott för att främja läkning av mag-/tarmkanal och dess funktioner. Han observerade vad jag åt samt vilket kaloriintag jag hade under en vecka, och rekommenderade därefter hur jag skulle kunna justera mina matvanor. Jag blev bland annat rekommenderad ett lägre kolhydratintag.

Stephen utvärderade även min fysiska hälsa genom att mäta nivå av kroppsfett, muskler, vattennivå etc. Mitt kroppsfett var vid denna tiden 28%, vilket är ganska högt för min storlek och ålder. Min kondition var också mycket dålig. Stephen föreslog att börja träna med vikter för att få igång metabolismen. Jag började då ta privata lektioner med Stephen parallellt med naturopatikonsultationer och tillskott av näring.

Efter tre månader när smärtorna hade lagt sig, kunde jag utvidga min träningsrutin och utmana mig själv mer fysiskt i takt med att jag blev starkare.

Höjdpunkter

Efter första året kände jag mig stark igen och var fullt beslutsam att äta hälsosamt i kombination med regelbunden träning. Jag förändrade min livsstil från ingen träning alls till fem träningspass i veckan. Min styrka och självkänsla växte i takt med fortsatt träning och stöd från Stephen. Jag beslutade mig för att delta i The Toughes race som var en av de träningsgrupper Stephen höll i. Jag deltog i denna utmaning i maj 2017 och slutförde 33 av 40 hinder, vilket jag aldrig trodde skulle vara möjligt.

Idag, snart tre år efter att jag träffat Stephen, är min nivå av kroppsfett samt andra värden normala och jag känner mig stark och frisk. Jag kan äta normalt och tränar två till tre gånger i veckan. Jag fastar fortfarande ibland och har implementerat Stephens mat- och träningsrekommendationer permanent. Utöver den fysiska träningen guidade Stephen mig till att helt och fullt förstå orsakerna till att jag blivit sjuk 2013.

Stephen har en förmåga att omfamna varje individ precis som de är. För min del resulterade detta i självacceptans och förmåga att ta kontroll över min livssituation. De insikter jag fick under resans gång har bidragit till att jag har blivit helt frisk och dessutom påbörjat en ny resa i personlig utveckling. Jag kan inte nog rekommendera Stephen, speciellt till de som lider av en kronisk problematik och som fått beskedet att det inte finns något att göra.

Mina resultat kortfattat

• Smärtor har försvunnit

• Förbättrad tolerans för mat

• Anammat en tränings- och hälsosam livsstil

• Förbättrad fysisk styrka och uthållighet

• Lyckats omvärdera hur jag äter

• Lärt mig fokusera på välmående/hälsa

• Fått kontroll över tankar och stress

• Ökad kroppslig, mental och andlig balans

• Anammat meditation i min livsstil

• Integrerad och ökad balans i livet.

Tillbaka till Om Stephen Roigard

Tidbokning

Clinical Research Centre (CRC)

Här bokar du massagetid hos oss på CRC, mån-fre:

Boka tid

Vill du ha en massagetid i Malmö annan tid så kontakta Sara.

Helahuma massage logotype