Om Krister Lindgren

Kroppsterapeut Krister LindgrenJag har min bakgrund inom idrotten, i huvudsak handboll på elitnivå, och har spelat i klubbar i Malmö och Stockholm. Jag har också många yrkesverksamma år som tränare i Sverige, Norge och Danmark.

Idag arbetar jag som kroppsterapeut, efter genomgången tvåårig utbildning hos Manuvision i Köpenhamn.

Manuvision är skapat av behandlare från första årgången av utbildningen i Body SDS. En ambition att förfina och vidareutveckla tekniker, övningar och terapeutens förmåga att behandla kropp och psyke, fick dem att skapa en egen utbildning och ett behandlingscentrum på Frederiksberg i Köpenhamn.

Målet är att skapa sammanhang mellan kropp, tankar och känslor. Vi har därför specialiserat oss på att behandla fysiska och psykiska åkommor via nervsystemet.

Kropp och psyke hänger samman. Har du spänningar eller smärtor i kroppen påverkas psyket. Är du stressad eller känner dig nedstämd visar det sig i form spänningar och smärtor i kroppen först. Alla handlingar har konsekvenser, så även passivitet – icke-handling påverkar också ditt totala tillstånd.

Jag hjälper dig att skapa balans i nervsystemet, få fart på cirkulation och energi, att frigöra andningen.

Djupgående massagetekniker, pulsering, tryck och ledjustering är en del av verktygslådan. Vi undersöker och samtalar om hur tankarna hänger ihop med kroppens signaler. Jag hjälper dig att bli mer medveten om din kropp och att succesivt göra dig skickligare i att tolka vilka behov du har för att fungera i vardagen. Kanske kräver jobb, studier eller idrott topprestationer? Vi skapar fokus och optimering likväl som återhämtning och restitution.

Manuvision-kroppsterapeuter är brett representerade där människor behöver fokusera och prestera, och de hjälper alltifrån dansare och skådespelare till toppolitiker och näringslivstoppar. Idrotten i Danmark använder sig mycket av kroppsterapin, för att optimera och arbeta med kroppen och den enskildes förutsättningar, inte mot kroppen och sig själv. Bland annat har danska herrlandslaget i handboll just erövrat sitt andra raka VM-guld med Manuvision-kroppsterapeut i den medicinska staben. De stora i cykel Grand Tour, Superliga fotboll, segling och friidrott är andra som njuter gott av vår hjälp.

Just nu är Manuvision-kroppsterapi centrum för ett forskningsprojekt för PTSD-drabbade krigsveteraner. Detta sker i samarbete med Rigshospitalet och Syddansk Universitet.

Jag erbjuder också träning där du uppnår förbättrad kontakt med dig själv, ett sätt att "komma ur huvudet" och ner i kroppen.

Jag innehar patientförsäkring och är godkänd för F-skatt.

Varmt välkommen!

Boka behandlingstid hos Krister på CRC

Tidbokning

Helahuma CRC

Här bokar du massagetid hos oss på CRC:

Boka tid

Helahuma massage logotype