Om Cecilia Hjälmroth

massageterapeut cecilia hjalmrothJag är av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi certifierad medicinsk massageterapeut (KomplementärMedicinska Högskolan 2005) och av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör.

En dag för 20 år sedan satt jag och grät vid mitt skrivbord på jobbet på grund av för hög arbetsbelastning. Det var efter det min resa började inom hälsa. Jag började läsa till Kroppsterapeut i Stockholm år 2000 och det ledde till ett jobb som massör på Vasastans kiropraktorklinik. Efter något år ville jag öka mina kunskaper och läste även till Näringsterapeut på samma skola (NNFS).

2005 läste jag till Medicinsk Massageterapeut på KomplementärMedicinska Högskolan i Malmö. Jag blev klar 2006 och jobbade därefter på I.M.C i Malmö i 10 år och gick en del kurser som hölls av dem, bland annat i massage med ortopedisk inriktning.

Jag har även utbildning i koppning, triggerpunkter, hårmineralanalys och gravidmassage - med en speciell gravidmadrass med plats för magen. Ett annat stort intresse är att minska inflammationer i kroppen och jag mäter 11 olika fettsyror med hjälp av ett enkelt blodtest. Det är viktigt att ha balans mellan dem och att inte ha för lite omega 3 i blodet (vill du veta mer om det kan jag rekommendera flera poddar, YouTube-föreläsningar i ämnet).

Från oktober månad kan jag också mäta din tarmflora - mer information om det kommer. (80% av vårt immunförsvar sitter nämligen i tarmen. Tarmen och hjärnan hänger ihop :)

Jag använder bara oljor i massagen som man kan äta som t.ex. olivolja, sesamolja, mandelolja m.m. Man ska inte ha något på huden som man inte också kan äta. Huden är kroppens största organ!

2015 ville jag testa mina vingar genom att öppna en restaurang som jag (vi) tyckte fattades på marknaden, In the Pink - Real Food and Coffee med inrikting på hel och ren mat, glutenfritt samt lågkolhydratskost. Föreläsningar gavs inom hälsa och biohacking.

Det var en härlig resa och lärdom men vi fick tyvärr stänga ner då Corona blev för tuff för oss.

På fritiden spelar jag gärna golf, paddel och lite badminton, och så mediterar jag. Jag promenerar gärna i skogen för att hämta kraft samt plocka svamp och bär. Jag brinner även för Wim Hof-andning, sömn, hrv, med mera.

Jag är medlem i och försäkrad genom Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi, är godkänd för F-skatt och momsregistrerad.

Varmt välkommen!

Boka massagetid hos Cecilia på CRC

Tidbokning

Helahuma CRC och Holmgatan

Här bokar du massagetid hos oss på CRC eller Holmgatan:

Boka tid

Helahuma massage logotype