Om Barbara Lörincz

Massageterapeut Barbara LorinczBarbara är certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage och diplomerad massageterapeut av Hälsoteket i Malmö. Hon har även gått kurser hos Axelssons i lymfdränage och koppling.

Hon har arbetat som massageterapeut sedan år 2016 och erbjuder klassisk svensk massage, deep tissue massage, lymfmassage och koppning.

Barbara ger massage hos Helahuma i samarbete med Studio FEEL på Davidhallsgatan 11 där hon ger yin-yogaklasser. Studio FEEL ger yogaklasser och workshops med inriktning på kvinnors hälsa.

Barbara är specialiserad på yinyoga med inriktning på bindväv och fascia. Hon är auktoriserad yogalärare hos Internationella Yoga Alliance med E-RYT 500. Hon har utöver sin Yinyoga utbildning en grundutbildning i klassisk yoga och meditation.

Barbara är en mycket uppskattad yogalärare som är känd för sitt personliga och genuina sätt att guida och hålla en trygg plats. Hon har utvecklat en egen stil där hon blandar klassisk Yin med terapeutisk Yinyoga, somatisk yoga och myofasial release. Detta kombineras i ett ständigt flöde med andningsövningar och mindfulness-tekniker.

Varje klass är unik i sin utformning. Barbara sammanlänkar den spirituella åskådningen med modern forskning. Genom praktiserandet av taktil beröring i Yinyogan väcktes Barbaras intresse att nå en djupare kunskap och förståelse för kroppens anatomi och fascia. Det intresset ledde till att hon idag är utbildad massör.

Hennes specialitet är en djupvävnadsmassage med ”dearmouring”-effekt där bindväv såväl som mentala och kroppsliga spänningar löses upp. Detta kombinerar hon vid behov med koppning. Hon har en stark intuitiv känsla för att hitta och lösa upp djupliggande spänningar. Varje behandling utformas unikt utifrån individens behov och besvär.

Deep tissue massage (djupvävnadsmassage)

Deep tissue massage är avsedd att lindra svåra spänningar i muskler och bindväv eller fascia. Denna typ av massage fokuserar på djupare lager av muskler och bindväv.

Deep tissue massage rekommenderas ofta för personer som upplever konstant smärta, är involverade i tung fysisk aktivitet (såsom idrottare) och patienter som har lidit fysisk skada. Det är inte ovanligt att smärtan efter en djupvävnadsmassage ersätts med muskelvärk under en dag eller två. Arbete med djup vävnad varierar kraftigt.

Lymfmassage

Det är en behandlingstyp som passar alla men speciellt dig som har någon typ av ödem, primärt eller sekundärt efter t.ex. operation, lipödem, fibromyalgi, restless-legs, stress, ångest, trötthetssyndrom, hormonell obalans eller allmän känsla av att vara svullen.

Trögt lymfsystem, ödem och stockningar orsakas bland annat av stress, operationer, borttagning av lymfkörtlar i samband med cancerbehandling, gamla skador (ärrvävnad), hård träning, inaktivitet, hormonella obalanser samt kost eller mediciner som kroppen inte hinner rensa ut. Det kan även vara medfött.

Lymfsystemet är en del av människans reningsverk; det befriar bindväv från slaggprodukter såsom döda celler, bakterier, virus och andra patogena organismer. Ett dåligt lymfflöde och stagnerande lymfvätska kan vara orsak till olika sjukdomar.

Lymfmassagen består av en kombination lätta, mjuka rörelser i lymfnodernas riktning. Genom lätta strykningar och tryck vill man få lymfan att flöda, och detta kombineras med djupandning och några djupare grepp för att lösa upp fibroser eller stopp.

Barbara innehar patientförsäkring och är godkänd för F-skatt.

Varmt välkommen!

Boka massagetid hos Barbara

Tidbokning

Helahuma CRC

Här bokar du massagetid hos oss på CRC:

Boka tid

Helahuma massage logotype