Behandlingstekniker inom massage som vi utför

Svensk klassisk massage – Hård eller mjuk ”vanlig” massage. Den mjuka varianten kan man kalla avslappningsmassage. Den hårda varianten är mer uppmjukande, cirkulationshöjande och värkdämpande medan den mjuka varianten är mer avstressande.

Idrottsmassage – För den med spända, stela och värkande muskler som behöver djup och effektiv knådning. Massagen är intensiv och kan tidvis vara smärtsam, men det brukar kännas mycket skönt direkt efter.

Taktil massage – Detta är en mycket lätt och långsam form av massage som är djupt avslappnande. Den är därför mycket effektiv mot stress. Under den taktila massagen faller man lätt i sömn och ibland kommer olika känslor upp.

Triggerpunktsbehandling – En triggerpunkt är en punkt eller sträng i en muskel (ibland annan vävnad) som är extra spänd och öm i förhållande till muskeln i övrigt. En aktiv triggerpunkt ger spontan smärta även utan beröring och ofta också utstrålning över ett visst område på kroppen. Vanliga utstrålningsområden är upp i huvudet och ner i armarna, och därför är huvudvärk eller ”musarm” vanliga symptom på aktiv triggerpunkt. Vanliga orsaker till att triggerpunkter bildas är fysisk och mental stress, överbelastning genom monotont arbete, stillasittande, dålig hållning och näringsbrist. Triggerpunkter kan oftast effektivt behandlas med specifik massage och pressur (tryck) i kombination med djupandning, koppningsmassage (se nedan) och muskeltöjning. Om inte det hjälper får man titta på andra faktorer såsom arbetsbelastning, stress och näringsintag. Lär dig mer om triggerpunkter här.

Koppningsmassage – Här används sugkoppor av gummi i kombination med vanlig massage. De är mycket effektiva för att lösa upp och läka ut kroniska inflammationer, värk, stagnationer etc. Observera att man kan få blåmärken av koppningsmassagen, vilka dock försvinner efter några dagar.

Stretching/muskeltöjning – Används för att minska spänning och stramhet i muskler så att rörligheten ökar. Muskeltöjningen kan utföras under behandling genom att massageterapeuten töjer mottagarens muskulatur, men vanligast är att terapeuten visar hur man töjer själv så att personen kan göra det till en vana att stretcha exempelvis efter fysisk träning.

Tidbokning

Helahuma CRC och Holmgatan

Här bokar du massagetid hos oss på CRC eller Holmgatan:

Boka tid

Helahuma massage logotype