Visa omtanke även om dig själv

Snödroppar i skogen

Februari är här, eller “VABruari” som månaden också kommit att kallas.

För många kommer influensan på besök, som om det inte vore nog med jobbiga saker att ta itu med redan. Efter intensiv höst och jul känner många ett ökat behov av återhämtning, samtidigt som livet rullar på i full fart. De flesta känner sig tyngda, både fysiskt och mentalt av mörkret och det kalla och fuktiga som legat virat om oss som en tjock halsduk – bokstavligen, med alla lager-på-lager kläder vi också behövt för att inte frysa.

Nu skriker vår kropp och själ efter lättnad och ljus, efter omtanke och vila.

Men det finns hopp! Februari må vara mörkt, men kommer också med glimtar av solsken!

Små blomlökar har börjat knoppa upp lite här och var, det kommer också ett sportlov, och innan dess – även en dag som påminner oss om värdefull omtanke; Alla hjärtans dag den 14 februari.

För de flesta är nog denna dag förknippad med att visa omtanke och uppskattning om någon annan, och det är stort och viktigt. Att ge till någon annan, är också att ge till sig själv.

Men det är lätt ibland att glömma sig själv, och ge till andra så mycket att man blir alldeles tömd själv. Tömd på energi, tömd på glädje.

Därför är det också lika viktigt att visa omtanke och uppskattning till sig själv – att fylla på sin energi genom att skapa rum och tid för återhämtning och glädje.

Många har inte heller någon “annan” att fira på Alla hjärtans dag. Men du har alltid dig själv – och DU är lika viktig och värdefull!

Så vårt tips till dig eller någon som står dig nära, är att boka in den där massagen, eller besöket hos kiropraktorn – för att få hjälp att bryta onda cirklar av värk och stress. Vi vet alla hur energislukande det kan vara att gå runt med t.ex. molande värk under längre tid.

Varmt välkommen till oss på Helahuma

 

Av Ingrid Pehrson