Har du bättre självförtroende än elefanten?

Elefantungen försöker komma oss. Sen ger den upp. Som vuxen är elefanten fortfarande uppgiven. Tänk om den hade bättre självförtroende.Det var en gång en elefant som kunde ha haft bättre självförtroende. Det var en fullvuxen elefant och den var stor och stark. Elefanten arbetade på en cirkus. Den tyckte inte att den hade ett roligt arbete. Den kände sig inte fri, och den satt fast. När elefanten inte arbetade var den fastkedjad i bakbenet. Andra änden av kedjan var fäst i en träpinne som var nerstucken i marken. Pinnen var nerstucken cirka tjugo centimeter i marken.

Elefanten satt fast. Den kunde inte komma loss. Det var en fullvuxen elefant.

När elefanten var liten var den också fastkedjad. Då var kedjan fäst i en kraftig järnögla som var fastgjuten i stallets betonggrund. Som elefantunge slet och drog den och kämpade förtvivlat för att komma loss. Men elefantungen satt verkligen fast och ju mer den drog desto ondare gjorde det. Till sist gav ungen upp.

Har du också gett upp? Tänk på att du inte är en elefant (inget ont om elefanter, men du förstår poängen).

Thomas Edison var inte heller en elefant. Enligt Wikipedia lyckades han efter cirka 2000 försök att skapa en fungerande glödlampa. När andra människor, vilka tänkte mer som elefanten ovan, påstod att han hade misslyckats efter sina 2000 försök svarade Edison: ”Nej, jag har inte misslyckats. Jag har kommit på tvåtusen sätt att inte göra en glödlampa.”

Edison hade bättre självförtroende än elefanten. Det har du med.

Träna på att lyckas och lär dig av varje tillfälle du inte gör det

Varje gång du försöker med något och inte lyckas uppnå det resultat som du önskar har du istället uppnått något annat. Du har blivit en erfarenhet rikare.

Du kan välja att förbanna den erfarenheten och kalla den för ett misslyckande och klanka ner på din egen värdighet för att du var så usel som inte klarade det som andra klarar. Det är en strategi som många människor har, fast de har oftast inte valt den medvetet.

Om du brukar välja en strategi som lite grann liknar denna som jag precis har beskrivit och samtidigt innerligt önskar bättre resultat i livet, så kan du vara hjälpt av att göra en omvärdering och välja en annan strategi. Jag föreslår att du beslutsamt väljer följande strategi:

Varje gång du försöker uppnå ett resultat och inte lyckas med det så kan du passa på att lära dig så mycket som möjligt av din nyvunna erfarenhet. Fråga dig själv vilka goda insikter du kan få av denna givande erfarenhet. Gläd dig åt svaren du får av din egen fantastiska hjärna!

Varje gång du tränar på att lyckas med det du önskar uppnå blir du en erfarenhet rikare, ända tills dess att du lyckas. Då får du inga fler erfarenheter av att inte uppnå just det. Men då kan du å andra sidan gå vidare till något annat för att få andra erfarenheter.

Hur du kan öka din tro på att du kommer lyckas

Prenumerera på nyhetsbrevet och få besked om nästa inlägg och en gratis hypnosinspelning

Följ, gilla och dela gärna:
Follow by Email
Twitter
YouTube
YouTube