Elektrisk akupunktur utan nålar och Tuinamassage på Clinical Research Centre, Skånes universitetssjukhus Malmö

Välkommen till nålfri akupunkturbehandling och Tuinamassage hos Wendy Chen som är läkare och forskare utbildad i Kina. Hon är också utbildad inom akupunktur och Tuinamassage i Japan.

Wendy behandlar med elektrisk akupunktur utan nålarAkupunktur utan nålarNålfri elektrisk akupunkturVid ett första samtal och undersökning kommer du och Wendy Chen fram till en vårdplan med rekommenderad behandling och råd om exempelvis matvanor, vitamin- och mineraltillskott.

Elektrisk akupunktur utan nål

Den huvudsakliga behandlingsmetoden är elektrisk akupunktur utan nålar. Här används den senaste, effektiva och bekväma tekniken från Japan. Istället för nålar applicerar man en elektrodplatta på huden. Elektrodplattan avger elektriska impulser, som stimulerar akupunkturpunkterna med olika frekvens och intensitet. Nålfri akupunktur används i stora delar av Asien, främst på sjukhusen i Japan.

Tekniken har två slags effekter: ”direkt ”och ”indirekt”. Genom att höja blodcirkulationen och stimulera nervsystemet kan denna akupunkturbehandling direkt minska smärtor och stelheter i kroppen orsakade av inflammation i muskler och nerver. Exempelvis kan behandlingen hjälpa till vid idrottsskador, diskbråck, ryggskott och nackspärr.

Genom att lösa upp energiblockeringar och balansera energiflödet i kroppen kan behandlingen även aktivera och balansera kroppens försvarssystem. Detta påskyndar kroppens rehabilitering. Denna behandling kan därför också vara till hjälp vid kronisk rygg- och axelsmärta, ischias, migrän, allergi, förlamning, trötthet etc.

Tuinamassage

Akupunkturbehandling av vissa smärtor, som exempelvis huvudvärk, migrän och axelsmärta, kan kombineras med Tuinamassage. Denna behandling förstärker effekten av nålfri akupunktur. Tuina är en djupgående massageteknik som använder både akupressur och olika mobiliseringsgrepp. Målet med behandlingen är att balansera yin och yang i meridianer och organ, att stimulera immunsystemet och att reglera energi- och blodflödet.

Samtidigt med Tuinamassagen erbjuder Wendy vid behov även koppning för att få bättre effekt och påskynda kroppens rehabilitering.

Om man har kontaktallergi, eller metall-stent i hjärtat, är det inte lämpligt med nålfri akupunktur. Istället kan man då få Tuinamassage. Vid behov rekommenderas även behandling av massageterapeut och kiropraktor som också har mottagning på Helahuma.

Boka tid hos Wendy för akupunkturbehandling och/eller Tuinamassage

Läs mer om dipl. akupunktör och Tuinamassör Wendy Chen